WEDSTRIJD I.S.T. Cocoon Ham - Taksim Boys Beringen  3 - 5  (1-2)

DATUM 17-10-2003  21:00

DOELPUNTEN 5‘ (0-1), 13‘ (0-2), 17‘ (1-2) goal Ivan Cools, assist Philippe Van Beeck, 33‘ (1-3), 35‘ (1-4), 39’ (1-5), 40’ (2-5) goal Dirk Vonckx, assist Benny De Boulle, 47‘ (3-5) goal Philippe Van Beeck, assist Dirk Vonckx

VERSLAG In het begin is het aftasten voor beide ploegen. En voetbal kan uiteindelijk toch zó simpel zijn. De tegenstrever bewijst het met een héél simpele één-twee beweging : 0–1 in de vijfde minuut, Bart Toelen is kansloos. Taksim is beter op dreef dan IST. Een Taksim Boy gaat in de zevende minuut gans alleen op doel af, Philippe Van Beeck moet aan de noodrem (been) hangen (trappen), met een terechte gele kaart als gevolg. IST begint beter grip te krijgen op de wedstrijd. Eerste rijpe gelegenheid tot scoren in de 12’ : Ivan Cools mist open kans op mooi aangeven van Niko Kopriva. Net erna geeft IST de bal kado, resultaat 0-2. 17’ : aansluitingstreffer van Ivan op aangeven van Philippe Van Beeck. Even daarna krijgt Philippe Van Beeck een zware trap tegen de knie en moet even van het veld. We gaan rusten met 1-2. De kansen om gelijk te maken zijn er, maar worden niet ten volle benut. 33’ : Een aanvallende drie-twee situatie in het voordeel van IST loopt slecht af : het steunbeen van Ivan Cools wordt onderuit gehaald, Taksim kan counteren en rond af : i.p.v. 2-2 wordt het 1-3. Uitermate slecht gearbitreerd. Weer op counter scoort Taksim 1-4. Vier minuten later wordt het zelfs 1-5. Nog tien minuten om vier doelpunten in te halen. Dat wordt spurten. En dat gebeurt ook. Eén minuut ná de 1-5 : prachtige combinatie van Benny De Boulle naar Dirk Vonckx, die als verdediger in de aanval komt tonen hoe dat het moet : 2-5. Ongenoegen van Benny De Boulle t.o.v. een beslissing van arbiter kost hem een gele kaart. In de 47ste minuut komt Dirk Vonckx andermaal tonen hoe het uiteindelijk moet : perfekte pas naar de tweede paal, waar Philippe Van Beeck gereed staat om de bal in doel te tikken : 3-5.